Khamis, 27 Ogos 2015

Menderhaka kepada ibubapa sebagai satu dosa besarDaripada Abdullah bin ‘Amru bin al-‘As r.a., bahawa sesungguhnya Rasullullah SAW bersabda: “Sesungguhnya diantara dosa-dosa besar ialah seseorang itu melaknat (mencaci maki) kedua-dua orang tuanya (ibu bapanya),” lantas ditanyakan kepada baginda: “Wahai Rasulullah, bagaimanakah seseorang boleh melaknat (mencaci maki) ibu bapanya sendiri?”. Lalu Rasulullah SAW menjawab: “Seseorang melaknat (mencaci maki) ibu atau bapa orang lain (kerana sebab-sebab tertentu), maka orang tersebut membalas cacian itu dengan mencaci maki (melaknat) ibu bapa yang mencacinya”.

Berdasarkan kepada hadis tersebut juga maka dapat disimpulkan bahawa Isalam bukan sahaja menjadikan perbuatan menderhaka kepada ibu bapa sebagai dosa besar, malah perbuatan mencaci maki, laknat melaknat yang menbabitkan mereka juga dikategorikan sebagai dosa besar.

Caci maki ibu bapa orang lain, serupa mencaci ibu bapa sendiri. Sesorang mungkin tidak menyedari bahawa dengan mencaci maki ibu bapa orang lain juga dikira seolah-olah mencaci ibu bapa sendiri. Itu semua tidak sepatutnya berlaku di kalangan orang-orang yang mengaku beriman kepada ALLAH dan hari akhirat.

Insyaa Allah semuanya bisa terjawab dengan menggunakan Haruman KD Speechless sebagai satu ikhtiar untuk menghilangkan baran yang berkelodak dalam diri Insya Allah.
BaarakAllahulakum.

KD Speechless Scent adalah haruman. Sedia maklum, haruman adalah sejenis alat penenang di mana dengan mencium haruman, kebiasaannya kita akan merasa lebih tenang. Dan juga bukan semua haruman itu menenangkan, namun ada haruman-haruman tertentu yang boleh menenangkan kita.APA ITU KD SPEECHLESS SCENT?
KD SPEECHLESS SCENT adalah HARUMAN yang diasaskan daripada tumbuhan dan ekstrak alami. Ianya dihasilkan sebagai alternatif untuk kaum muslimah memakai haruman yang tidak semerbak.ADAKAH KD HARUM?
Ya. Kd mengeluarkan aroma harum tetapi tidak semerbak kerana ianya tiada alkohol dan menjadi TERAPI UNTUK STRESS.ADAKAH KD BERSIFAT CECAIR ?
KD diciptakan dalam bentuk cecair pekat. Ia lebih ke arah PATI ekstrak tumbuhan.APAKAH KELEBIHAN KD SELAIN DARIPADA SEBAGAI HARUMAN?
KD sesuai digunakan sebelum memulakan sesi pekerjaan. Ambil sedikit KD, calet di tapak tangan, ramas tapak tangan kemudian hidu KD dalam-dalam. Dengan izin Allah, ia membawa satu permulaan yang positif, aura yang positif serta mood yang positif.
Ini merupakan satu lagi solusi yang boleh kita cuba adalah dengan menggunakan haruman untuk menenangkan kita.Jadi kita boleh mencuba sejenis haruman yakni KD Speechless Scent kerana :
1. Haruman KD Speechless Scent mampu menenangkan anak-anak yang lasak.
2. KD juga dapat mewujudkan aura positif dimana sesiapa yang berdepan dengan kita akan merasa mood positif itu daripada kita.
3. KD juga dapat meredakan tangisan bayi dan menenangkan bayi meragam
4. Mengawal emosi baran.


Ramai pengguna sudah mencuba kaedah ini dan ramai yang SPEECHLESS kerana
"Hanya Yang Mencalet Mengetahui Kelebihannya."


Bagaimana cara membeli KD speechless scent?
Whatsapp ke 013.684.4409

Tiada ulasan:

Catat Ulasan