Selasa, 25 Ogos 2015

Bila anak-anak melawan cakap ibubapa


"Saya rasa stres bila balik rumah tengok anak2 asyik bergaduh , tak mau mendengar kata, tak mau solat , adakah solusi nya yang membolehkan anak2 saya menjadi lebih baik."

Assalamualaikum w.b.t
Tiap hari saya akan menerima pelbagai pm, sms ataupun whatsapp yang menanyakan haruman KD Spechless Scent bagaimana ianya dapat membantu untuk menyelesaikan masalah terutama anak2 remaja maupun anak2 yang berumur sekitar 5 ke 12 tahun.
Dimana anak-anak yang dalam sekitar umur 4 tahun keatas mereka sudah pandai menjawap apabila kita memberi sesuatu arahan atau pun apabila kita menyuruh mereka sudah pandai membangkang,

Dan sikap ataupun akhlak anak2 sebegini akan menyebabkan ibu bapa akan merasa tertekan kerana anak2 itu bukan bertindak mengikut apa yang telah diajar ataupun yang telah disuruh ataupun yang telah diminta oleh ibu bapa, tapi mereka bertindak sebaliknya yakni mereka melawan contoh jika disuruh untuk mandi , mereka tidak mandi , tapi mereka menonton tv , jika disuruh menyiapkan keje sekolah yg belum siap mereka membantah, bila esok pagi nak ke sekolah mereka menangis kerana keje sekolah tidak siap dan mereka enggan pergi kesekolah.
Banyak kes dimana anak2 ini balik sekolah, mereka tidak mahu langsung mahu membuka buka2 sekolah ataupun menyiapkan keje sekolah yang perlu disiapkan , tapi mereka memilih bangun pagi untuk menangis dan membentak tidak mahu kesekolah kerana takut guru marah kerana keje sekolah tidak siap.
Jadi kita perlu melihat bagaimana untuk meyelesaikan masalah ini ataupun untuk paling kurang untuk mengurangkan masalah atau sikap malas untuk menerima arahan kita,malas untuk menyelesaikan keje2 sekolah, malas, untuk pergi kesekolah, malas untuk belajar dan yang sepertinya.
Kita sebagai ibu bapa perlu tahu dulu punca sebab anak2 kita suka melawan, punca menyebabkan anak2 kita degil, punca yang mereka menunjukkan akhlak yang tidak bagus dengan kita.


Jadi ingin saya sarankan disini :-
1) Kita sebagai ibu bapa perlu muhassabah diri dimanakah salah kita, kita tidak perlu untuk melihat semua kesalahan itu adalah kesalahan anak2, tapi kita sebagai ibu bapa kita perlu melihat diri kita dulu ,kita perlu melihat kita adakah sebagai anak demikian dengan ibu bapa kita.Jika kita sebagai anak bersikap kurang ajar pada ibu bapa kita, tidak menghormati ibu bapa kita, menegking ibu bapa,bercakap kasar, mengherdik dan sebagainya dengan ibu bapa kita maka tidak mustahil anak kita mewarisi akhlak buruk kita.
2) Seperkara lagi kita melihat diri kitabagaimana hubungan kita dengan Allah S.W.T, jika kita sendiri sebagai hamba Allah melewat-lewatkan solat, melengah2kan keje kebaikkan maka tidak mustahil juga anak2 kita tidak berminat untuk melakukan sepertimana kita juga tidak berminat untuk solat awal waktu, solat berjamaah dimasjid, tidak bermiat untuk membaca AL-Quran dan sebagainya. Bagaimana kita mahu anak2 kita menjadi lebih baik sedangkan kita sendiri tidak menjadi hamba Allah yang baik.
3) Namun setelah kita menyelidiki dimana akhlak kita dengan ibu bapa baik, hubungan kita dengan Allah baik , maka kita perlu melihat pulak sumber rezeki kita, aadakah sumber rezeki kita baraqah atau pun haram.Sebab apa yang kita beri pada anak2 kita mempengaruhi akhlak anak2 kita.
4) Oleh itu jika kita mau anak2 kita menjadi anak yang soleh dan solehah mau anak2 kita menjadi anak yang mahu mendengar kata , yang tidak meninggikan suara dan sebagainya, kita perlu memastikan sumber rezeki kita lah sumber yang baroqah dimana sumber itu tidak bercampur dengan syubahah ataupun tidak bercampur dengan haram, kerana apa yang kita beri mereka makan menjadi darah daging, dan apa yang menjadi darah daging yang akan membentuk akhlak, akan menghitamkan hati dan sebagainya maka kita tidak boleh menyalahkan anak2 jika kita sendiri tidak memberi sumber2 yang sepatutnya kepada anak2.
5) Selain dari itu kita boleh cuba mencuba haruman KD Speechless Scent , dimana ramai ibubapa mencuba KD Speechless scent kepada anak2 yang suka menegking, anak yang malas anak2 yang memberi pelbagai masalah samada dirumah maupun disekolah.
6) Puan bolah menyelesaikan masalah itu dengan memandikan 7titik KD Speechless scnt kedalam air mandian mereka dan bilas kan badan mereka lakukan pagi dan petang agar ianya akan merubah mood yang tidak baik kepada anak2, jadi selepas mandi mereka dicalit kan plak haruman KD tu nnt dihidung, dikening jika perlu ditidorkan jadi jika tidak mahu tidur cukup sekadar menyapu dikening maupun di hidung.
7) Dari pada itu jika anak tidak mahu kesekolah tanpa kita tau punca kita boleh spray kebadan mereka beg sekolah mereka dengan haruman KD Speechless dengan spray KD dengan itu insyaallah akan menukar aura2 negatif kepada positif kita hanya perlu spray di pakaian mereka dan dibadan mereka dan insyaalah kita akan melihat perubahan kepada anak2 jika tidak banyak meraka akan berubah diizmillah insyaalah,yang penting kita adalah kita mencalit dulu kerana yang mencalik saja yang akan mengetahui kelebihan KD Speechless Scent.

KD SPEECHLESS SCENT adalah HARUMAN yang diasaskan daripada tumbuhan dan ekstrak alami. Ianya dihasilkan sebagai alternatif untuk kaum muslimah memakai haruman yang tidak semerbak.


KD Spechless Scent

Kelebihan KD hingga tercipta SPEECHLESS SCENT adalah disebabkan ianya BUKAN SEKADAR HARUMAN BIASA.
KD kini dikenali kerana telah berjaya meredakan STRESS, gangguan tidur, tiada lagi mimpi buruk, menyelesaikan masalah suami isteri dan menghindarkan sihir.
Kd mengeluarkan aroma harum tetapi tidak semerbak kerana ianya tiada alkohol dan menjadi TERAPI UNTUK STRESS.

CADANGAN PENGGUNAAN KD?
AMBIL BEBERAPA TITIK KD DAN CALET DI NADI TANGAN, TELINGA, UBUN UBUN. BOLEH DICAMPUR BEBERPA TITIK KE DALAM AIR MANDIAN DAN BILASLAH BADAN TANPA PERLU MENGELAP KERING. IRINGI DENGAN SOLAWAT SALAM.
CALIT DIKENING DAN NADI SEBELUM ANAK ANAK TIDUR DAN BANGUN PAGI


Bagaimana cara membeli KD speechless scent?

Whatsapp ke 013.684.4409

Tiada ulasan:

Catat Ulasan