Sabtu, 25 April 2015

Madu Sidr Yaman
MADU SIDR YAMAN
Selain daripada penggunaan perubatan madu Sidr Yaman sebagai makanan, ia juga sesuai digunakan untuk luaran seperti:


1. Keguguran rambut
Untuk mereka yang mengalami masalah keguguran rambut atau kebotakan, ramuan berikut amat berkesan untuk diamalkan: Masukkan satu camca besar madu, satu sudu teh serbuk kulit kayu manis ke dalam minyak zaitun suam. Buatkan satu campuran pekat dan lumurkanya ke kepala anda sebelum mandi. Biarkan pada kulit kepala/rambut selama 5 15 minit. Kemudian bilas rambut.Hasilnya Subhanallah


2. Jangkitan kulit
Sapukan madu Yaman dan serbuk kulit kayu manis dalam bahagian yang sama pada tempat yang terjejas dan bermasalah.InsyaAllah jika sering diamalkan.Kulit anda akan kering dari cecair bisa dan menjadikannya lebih licin dan cantik.Juga, boleh merawat ekzema, kurap dan apa juga jenis jangkitan kulit.


3. Masalah gemuk
Minum madu Yaman setiap hari pada waktu pagi - Sebelum sarapan ketika perut kosong dan pada waktu malam sebelum tidur. Campuran madu dan serbuk kulit kayu manis dimasak dalam satu cawan air. Cara pengambilan ini boleh mengurangkan berat badan seseorang itu sekalipun orang itu terlalu gemuk. Dengan meminum campuran ini selalu, lemak tidak akan terkumpul di dalam badan walaupun orang tersebut mungkin memakan makanan berkalori tinggi.


4. Keletihan
Kajian terbaru telah menunjukkan yang kandungan gula madu lebih membantu dalam menghasilkan tenaga dan menjana kekuatan badan. Warga tua yang mengambil madu dan serbuk kulit kayu manis dalam bahagian yang sama, akan menjadi lebih cergas dan fleksibel. Untuk memiliki tenaga yang berlebihan, seseorang dinasihatkan minum 1 sudu makan madu yang dikacau ke dalam segelas air dan disira dengan serbuk kulit kayu manis. Minum setiap hari pada jam 3 petang semasa tenaga badan sudah mula berkurangan. Pengambilan ini perlu dilakukan dalam masa seminggu berturut-turut setiap hari.


5. Nafas busuk
Bagi mengekalkan nafas segar sepanjang hari, berkumur dengan satu sudu besar madu Yaman dan serbuk kulit kayu manis sebaik sahaja terjaga dari tidur amat membantu bagi mereka yang mengalami masalah nafas berbau.


Dapatkan Madu Sidr Asli dengan harga berikut:

Gred A+ - RM70 (50gm), RM210 (225gm)
Gred A1 - RM60 (50ml), RM160 (225gm)

Boleh hubungi kami untuk sebarang pertanyaan.
SMS/TEL/Whatsapp: 0136844409

Tiada ulasan:

Catat Ulasan