Khamis, 5 Mac 2015

**TIPS UNTUK MENGELAK DAN MERAWAT JAUNDIS***

 1. Menyusukan bayi dari awal dan dengan kerap.Kolostrum akan bertindak sebagai laksatif dan kekerapan membuang najis akan merendahkan tahap bilirubin.
2. Elakkan mengambil air tambahan. Hanya dua peratus bilirubin keluar melalui air kencing dan 98 peratus keluar melalui najis. Kolostrum dan susu yang mengandungi lemak akan menstimulasikan pergerakan membuang air besar. Jika bayi anda kenyang dengan air dia akan kurang menyusu.
3. Galakan bayi anda berjaga dan menyusu setiap dua jam.lJika bayi tertidur ketika menyusu badan dan membuang air besar kurang dari tiga kali sehari, cuba perah susu anda menggunakan tangan atau pam dan beri kepada bayi anda.
4. Dedahkan kepada cahaya secara tidak terus kerana kulit bayi sensitif. Buka pakaian serta lampin dan letak di dalam bilik yang ada banyak cahaya.
Jadi ingat ya ibu-ibu...kolostrum tu sangat penting untuk baby.lagi kerap baby menyusu lagi kerap la dia berak.so kuning pun cepat hilang kan...teruskan usaha menyusu bayi anda smile emoticon
------------------------------------------------------
Inginkan rawatan alternatif yang lebih mudah dan berkesan. Kami ada solusinya
"Alhamdulillah...KD Speechless amat membantu ibu2 selepas bersalin. Cucu saya alami demam kuning dan admit hanya 1 malam. Sebelum itu saya mandi baby guna KD (3 titik dalam basin mandian..harum bau airnya) Selepas mandi lap dan calet kd di nadi, ubun kepala dan perutnya dan lumur rambut, saya lakukan sebelum baby admit. Alhamdulillah..." - Puan Anis

Tempahan---->
1) klik ke http://bit.ly/kdalmujahid
2) whatsapp ke 0136844409
3) atau PM di inbox

Tiada ulasan:

Catat Ulasan